sprekers

Lotte Haverkorn podotherapeut en nagelspecialist
Tijd: 09:45 - 10:40
Typetje: oma met zes kleinkinderen
U kent haar wel, actieve oma Riet met haar zes kleinkinderen. Een drukke week met bridge, vriendinnen, museumbezoeken en tussendoor ook nog oppassen op haar kleinkinderen. Wandelen achter de kinderwagen of met ze op de fiets, ze draait haar hand er niet voor om. Maar zodra oma Riet weer thuis komt, ploft ze op bed met haar pijnlijke voeten.   
Eveline van Vliet | podotherapeut en MSU Echografist
Tijd: 10:40 - 11:35
 
Typetje: sportieve hardloper
Ze is een fanatieke hardloper. Ieder jaar staat ze weer in de startblokken om een marathon in recordtijd te lopen. Geen hardloopwedstrijd is haar teveel. Ze doet er alles aan om in goede conditie te zijn en te blijven. Toch zit die hiel haar al een tijdje niet lekker. Ze heeft een paar weken rust gehouden en dacht: het gaat wel over. Maar nee… dat gebeurde niet. De huisarts denkt aan een blessure en stuurt haar door naar een podotherapeut. Als dat maar snel goedkomt… over drie maanden is die belangrijke wedstrijd voor het goede doel. Het enige wat in haar hoofd omgaat is: ‘Wanneer kan ik weer hardlopen?’.
Sepp Mortelmans | podotherapeut en MSU Echografist
Tijd: 11:45 - 12:40
Typetje: hardwerkende bouwvakker
Hij is een hardwerkende metselaar werkzaam in de bouw. Voor dag en dauw zit hij in zijn busje op weg naar de bouwplaats. De hele dag loopt hij met zware stenen heen en weer over de bouwsteigers. Op een korte lunchpauze in de bouwkeet na, staat hij de hele dag op zijn voeten. Eigenlijk wil hij na thuiskomst nog bijbeunen, maar liever niet op die werkschoenen. Die doen hem gewoon te zeer.
Monique Gouw | podotherapeut en MSU Echografist
Tijd: 13:15 - 14:10
Typetje: 45-jarige moeder van twee tieners
Annemarie werkt als kraamverzorgster, maar kan haar werk helaas niet meer goed uitvoeren. Klachten aan voeten, knieën en heupen maken het haar erg lastig. Ze snapt er zelf niets van en durft bijna niet meer te bewegen. Annemarie is van huisarts naar specialist gestuurd, maar de klachten blijven. Uiteindelijk kwam ze bij de podotherapeut terecht. Ze heeft weinig hoop dat deze haar wel kan helpen. Stiekem heeft ze zich er al bij neergelegd… ze moet er maar mee leren leven. Of toch niet?.  
Joselien van Iersel | podotherapeut, nagelspecialist, MSU Echografist
Tijd: 14:10 - 15:05
Typetje: puber met een ingegroeide teennagel

Een échte puber, overdag zit hij het liefst op zijn telefoon of hangt op de bank en kijkt naar zijn favo-series op Netflix. Hij draagt de laatste mode-items en de schoenen die daarbij horen zijn vooral mooi en hip. Verantwoord is zeker niet belangrijk.

 

Op vrijdag -en zaterdagavond staat hij te ploeteren in de bediening bij een eetcafé in de buurt. Op zondagen speelt hij met veel plezier een balletje op het voetbalveld. Toch kreeg hij de laatste tijd veel last van zijn ingegroeide teennagel. Telkens is deze onder controle, totdat er weer een bal op komt. Hij ging hiervoor al meerdere keren naar een nagelspecialist. De nagel werd behandelt en hij kreeg het advies om vooral goede schoenen te dragen om de nagel te laten herstellen, maar ja… dat is lastig als je wilt voetballen en de voetbalschoen strak aangetrokken moet worden.

Miranda van Mol | Dagvoorzitter
  • YouTube - White Circle
  • White Twitter Icon
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 Typisch! pedicurecongres | najaar 2020